Voorbereiding

Scrubben

Het advies is om je huid over je hele lichaam licht te scrubben 24-uur voordat je een Spray-tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Let er wel op dat de scrub olievrij is. Als je geen scrub hebt is dat ook geen probleem. Je kan ook na je douche-gebruik je huid stevig afdrogen, dat heeft ook een licht-scrubbend effect.

Douchen, Baden & Zweten

Wacht een uurtje met een Spray-tan behandeling wanneer je gedoucht, gezwommen of gesport hebt. De spray hecht zicht het best aan een licht zure huid.

Wat neem je mee naar de behandeling?

  • Loszittende, donkere kleding (huispak / sportkleding). Dan krijg de spray alle ruimte om in te trekken.
  • Als het regent zouden wij toch een paraplu aan raden. Zo voorkom je het uitlopen van de spray.

Waar moet je op letten?

  • Lingerie, na de behandeling mag je tijdens de inwerkperiode (3 uur of 6 uur, afhankelijk welke spray-tan je kiest) geen BH dragen. Houd hier wel rekening mee qua kleding. (je kan wel een topje of bandeau dragen).
  • ​Kom zonder make-up, (body) cremes of deodorant naar de salon voor je spray-tan behandeling.

Tijdens de Spray-tan behandeling kun je zelf beslissen wat je aan wil, wil je een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust.

Wil je geen bandjes zien, maar vindt je het niet prettig om halfnaakt te staan. Houdt dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag. De spray is volledig uitwasbaar.

In totaal sta je slechts 5-10 minuten in de cabine. Wij doen precies voor hoe je mag staan zodat dit allemaal soepel verloopt. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van je behandeling!                      ​

Na de behandeling

Douchegebruik

Afhankelijk van welke spray-tan je hebt gekozen, mag je thuis de spray afspoelen.
Na elk douche-of bad gebruik mag je je huid zolang als de spray-tan erop zit, deppend afdrogen.
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kleur is het aan te raden het douchegebruik kort te houden.

Smeren en verzorgen

Het is aan te raden sowieso één keer per dag je huid in te smeren, maar 2x daags is nog beter.  Hierdoor kan je nog langer van de kleur genieten.
In de salon zijn ook bodycremes te koop die ervoor zorgen dat je extra lang kunt genieten van je verkregen kleurtje.

Herhaling

Als de teint bijna vervaagd is kan je met een volgende Spray-tan behandeling een Top-Up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft.
Wanneer je regelmatig een Spray-tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur langer vast te houden.

Veelgestelde vragen

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een rossige dame of heer met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Nee, strepen of vlekjes na een spray-tan is zeker niet gebruikelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1-5%) kan daarom de huid anders reageren op een spray-tan.

Als je de spray-tan afgespoeld hebt, geeft deze niet meer af in je kleding of linnengoed.

Tijdens de inwerktijd van de spray-tan, kan deze wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spray-tans zijn wel uitwasbaar.

Nee, het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen.

Ja, de zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.

​Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook je huid.

Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken. Indien dit het geval is, neem dan alsjeblieft contact op met ons zodat wij dit kunnen verhelpen.

Let wel: Dit percentage is zo klein, dat hier niet vanuit gegaan wordt. Wij geven garantie op onze spray-tan behandelingen zolang je jezelf aan alle voorschriften houdt.

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kan je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.